7. Nacionalno takmičenje somelijera Srbije

Nedelja, 12. novembar 2017. godine. u 15h
Završnica takmičenja i proglašenje pobednika u 19h
Hotel Hyatt Regency
Milentija Popovića 5

U nedelju, 12. novembra, održaće se finale sedmog po redu Nacionalnog takmičenja somelijera Srbije. Organizator takmičenja je Udruženje somelijera Srbije, SERSA.

Tokom dva takmičarska dana, učesnici će kroz test teorijskog znanja i nekoliko praktičnih disciplina pokazati svoja znanja i veštine. Troje najboljih somelijera učestvovaće u finalu, zakazanom za nedelju 12. novembra u 15h. Pobednik takmičenja će nas predstavljati na sledećem Svetskom takmičenju, koje će se održati u Belgiji 2019. godine.

Međunarodne sudije koje će ocenjivati ovogodišnje takmičenje su Rejmonds Tomsons, Samuil Angelov i Isa Bal.

Raimonds Tomsons

Raimonds Tomsons, Letonija – najbolji somelijer Evrope 2017. godine. Prvi somelijer iz neke Baltičke zemlje koji je uspeo da osvoji titulu na Evropskom takmičenju. Godinama radi kao Glavni somelijer restorana Vincents u Rigi, a iskustvo je sticao u restoranima El Bulli, Noma i OsteriaFrancescana.

Samuil Angelov

Samuil Angelov, Finska – predsednik Finske asocijacije somelijera i član Upravnog odbora ASI-ja. Tri puta je bio pobednik Finskog nacionalnog takmičenja.

Isa Bal

Isa Bal, Turska – najbolji somelijer Evrope 2008. godine. Rođen je u Turskoj, ali od 2000. živi i radi u Velikoj Britaniji. Od 2005. radi kao Glavni somelijer restorana Fat Duck, koji ima 3 Mišelinove zvezdice.  Ima titulu Master Sommelier.

Isperd Udruženja somelijera Srbije – SERSA pozivamo vas da dođete i uživate u majstorijama naših najboljih somelijera.