Ko je Vuk Vuletić?

Vuk je jedan od somelijera koji je obrazovan u SERSI kao jedan od najvećih talenata u „novoj“ generaciji sommeliera u Srbiji, Ima samo 26 godina, ali je u vrlo kratkom vremenu ostvario ono što svaki sommelier sanja. Završio je SERSA sommelier nivo III kurs 2014. godine, u 2015. godini je osvojio 2. mesto na takmičenju Penušavih vina u Srbiji. 2016. godine osvojio je isto takmičenje i 2017. osvojio Nacionalno takmičenje za najboljeg somelijera Srbije. Godine 2018. postao je najbolji sommelier na Balkanu.

Izgleda da je svaka godina sve uspešnija i uspešnija za Vuka. Svaki izazov koji prihvata je veći i veći. I moramo da se zapitamo, nakon Balkana, šta je sledeće? Naziv najboljeg sommeliera Evrope?

Šta možemo očekivati u 2019?

On će predstavljati Srbiju u Belgiji na ASI Best Sommelier of the World takmičenju koje će biti održano u martu u Antverpenu. Biće više od 60 somelijera iz 60 zemalja iz cielog sveta, najboljih od najboljih somelijera iz svake zemlje plus kontinentalnih šampiona. Nije fer da ga pritiskamo, ali samo jedno pitanje ostaje u našem umu!