Korporativna obuka

Korporativna obukaOd svog osnivanja Udruženje Sommeliera Srbije je spremno za saradnju sa svim subjektima koji istinski poštuju vino i posao Sommeliera. Samim tim SERSA će podržati sve fizičke i pravne faktore koji mogu pozitivno uticati na prosperitet Sommeliera u Srbiji.U svojoj prošlosti smo vino približili svima koji su mu prišli sa poštovanjem, a da su ponekad na samim radionicama i manifestacijama prisustvovali kao laici po pitanju poznavanja vina i vinske kulture.

Svoje znanje i veštinu nismo ljubomorno čuvali za sebe i za one sa kojima smo smatrali da treba da delimo, već smo poučeni etikom i bontonom svoje znanje delili sa svima koji su želeli da o piću bogova i veštini zanata kojim se Sommelieri bave, saznaju nešto više.Nije retkost da se na istim obukama i radionicama zajedno nadju lekari i pacijenti, kuvari i konobari, zvezdaši i partizanovci, kao i politički protivnici, koji pored vina koje spaja sve ljude ovoga sveta, postaju bogatiji za jednu veliku veštinu i iskustvo. Koorporativne obuke su uvek prilagodjene prijateljima koji žele da profesionalno saradjiju sa članovima SERSA. Izuzetna nam je čast da ili o Bachusu ili o Dionisu razgovaramo sa svima koji vino posmatraju onako kako ga posmatraju i njegovi bogovi.

„Wine HoReKa“

Wine HoReKa

Cilj:
Profesionalno osposbljavanje osoblja HoReKa objekata.

Ciljna grupa
Osoblje HoReKa objekata.
Program:
Profesionalni program koji se za svaki objekat posebno izrađuje. Suštinski, program obuhvata sve korake od pripreme preko otvaranja do razrade objekta. Takođe odabir i obuka osoblja, izrada standarda, pravila i procedura, preporuka opreme, jelovnika, vinske karte, karte pića i cigara, izrada budžeta…
Dinamika:
Prema objektu.
Trajanje:
od 3 meseca do 1 godine.
Predavači:
Aktivni članovi SERSA.

Projekat:  „3 u 1“

Projekat: „3 u 1“

Projekat:
„3 u 1“
Cilj:
Vinsko buđenje većih – manjih varoši po Srbiji.
Ciljna grupa:
HoReCa osoblje – profesionalci, učenici srednje strukovnih škola – ugostiteljstvo, hotelijerstvo i turizam, i vinoljubci.
Program:
HoReCa;    osnovne pojedinosti o vinu, sorte grožđa, vinska karta, vinski servis, vinska kultura, sljubljivanje vina i hrane, i vinski turizam.
Škola:
somelijer kao profesija, vinski servis, vinski turizam
Vinoljubci:
osnove degustacije vina i uparivanja vina i hrane
Dinamika:
1 dan.
Trajanje
4 (HoReCa) + 2 (škola) + 3 (vinoljubci) = 9 sati.
Godišnji plan:
6 puta godišnje.
Prostor:
Dogovor.
Predavači:
Aktivni članovi SERSA.