Vinske ture

Vinarija VinduloNova vinarija u 2009.g.
U 2009.g. SERSA nastavlja sa novim programom obilaska novih vinarija. Vinarija Vindulo iz Temerina svojim zaslugama i kvalitetom na lokalnim i internacionalnim takmičenjima, dobila je prednost u odnosu na druge vinarije. Profesionalni sommelieri i članovi SERSA ovu vinariju u 2009.g. će obići najmanje 2 puta. Ova vinarija je opravdala poziv dobrog domaćina već u martu i nju su obišli svi sommelieri sa 25. profesionalne obuke. Pored vinarija Aleksandrović. Radovanović, Kovačević, Radenković, Do kraja sveta, WOW Winery… Sommelieri SERSA svim iskrenim ljubiteljima vina i profesionalcima, iskreno preporučuju da obiđu i ovu vinariju.
www.vindulo.com

Vinarija Dibonis

Vinarija Dibonis
U maju smo obišli ovu vinariju na severu naše zemlje u Subotici na paliću, gde se nalazi i restoran ‘Širaz’ koji pripada vlasniku ove vinarije, gdinu Laslu Boniju. Ova vinarija pored vrhunskih vina, odlikuje se i vrhunskim rakijama.
www.dibonis.rs

Vinarija Vila Vinum BučjeVinarija Vila Vinum Bučje
Mala simpatična vinarija Milomira Milosavljevića u blizini Trstenika.Sjajna perspektiva mladih vina iskusnog proizvodjača, povratnika iz Švajcarske sa velikim iskustvom u proizvodnji vina. Širaz i Cabernet savignon, kao i rose, čine sjajnu perspektivu ove male porodične vinarije.

Vinarija Mačkov podrumVinarija Mačkov podrum
Vinarija se nalazi na ulazu u Irig iz pravca Beograda. Iskustvo vlasnika Save Jojića doveli su ovu vinariju na spisak jedene od lidera domaće vinske industrije. Portugizer, Chardonnay, Acacija i Camerlot su samo deo asortimana koji ne možemo izdvojiti od ostalih kojim se diči ova vinarija u kojoj rade izuzetno ambiciozni mladi tehnolozi, enolozi i sommelieri.

Vinarija Vukoje Trebinje

Vinarija Vukoje Trebinje
Po kvalitetu vina lider Hercegovine i sigurno jedan od budućih lidera u regionu. Impresivna vina iz barika. Vinarija za primer sa budućim smeštajnim kapacitetima i kongresnom dvoranom.

Manastir TvrdošManastir Tvrdoš
Vinarija u okviru manastira gde i civilna lica i sveštenstvo ulaže sav svoj trud da tržište ima još nekoliko kvalitetnih etiketa iz hercegovačkog regiona. Impresivne berbe Vranca i Merloa 2008.g. ostaviće mnoge ljubitelje vina bez teksta u narednih nekoliko godina.

Vinarija Herceg VinoVinarija Herceg Vino
Svoje vino proizvodi u Manastiru Tvrdoš. Impresivno je ulaganje porodice Pešut u vinarstvo i vinogradarstvo, kao i u hotelijerstvo i ugostiteljstvo u Trebinju.Vina ove porodice tek treba da se ostvare na našem tržištu, a takodje Hotel Leotar i budući Nacionalni restoran na najlepšoj lokaciji u Trebinju, biće idealno mesto za vinski turizam svih ljubitelja vina vina koji budu posetili ovaj region.godina.

Vinarija Tikveš Makedonija

Vinarija Tikveš Makedonija
Vinarija koju ćemo pamtiti i po vinima i po destilatima, a pre svega po gostoprimstvu. Hvala sjajnim domaćinima da divnom iskustvu. Pohvalne etikete mladih Rosea, “Aleksandrija white“ i “Aleksandrija red“ su samo deo budućeg asortimana koji će naterati ljubitelje vina da vina Tikveša pamte ne samo po kvantitetu, nego i po kvaliteu.

Vinarija Andrija

Vinarija Andrija
Vinarija andrija sigurno lider u vinarstvu zapadne Hercegovine. Ljubaznost i gostoprimstvo radnika ove ekskluzivne vinarije i njenog vlasnika Mire Ćorića, nikada nečemo zaboraviti. Posebna pohvala za etikete Blatina i Blatina Barique.