Сотирис Неофитидис са Кипра – Победник BSC 2022

Након три веома интензивна дана за сомелијере тринаест земаља Балкана и девет гостујућих такмичара других земаља Европе, Удружење сомелијера Србије са поносом може рећи да је још једном веома успешно припремило и остварило такмичење за најбољег сомелијера на Балкану. Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022 одржан је од 27. до 29. октобра, у београдском хотелу Hyatt Regency.
Златну медаљу овога пута освојио је Сотирис Неофитидис, који је из руку претходног победника, Вука Вулетића из Србије, носи на Кипар.

Друго место заузео је Хуан Себастијан Хиралдо из Мађарске, док је Ивану Југу из Хрватске припала трећа позиција. Специјална награда уручена је четвртој финалисткињи, Елен Францен из Шведске, која, као гостујућа такмичарка, према пропозицијама такмичења, није могла однети победу.

Српски представник, Драгиша Дамљановић, показао је изузетно знање и вештине у сервису и наступио у полуфиналу такмичења.
Мало је рећи да су ови млади људи били сјајни у извођењу веома захтевних такмичарских дисциплина, које је осмислио међународни жири, сачињен од признатих судија из осам европских земаља – Летоније, Аустрије, Исланда, Немачке, Белгије, Шпаније, Шведске и Естоније.

С обзиром на број учесника, као и комплексност задатака стављених пред такмичаре, Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022 постало је треће најважније сомелијерско такмичење на свету.

По угледу на рад и успех Удружења сомелијера Србије, за наредног домаћина пријавиле су се Албанија, Хрватска и Грчка, а коначна одлука ће бити донета током следеће године.
Генерални покровитељ другог такмичења Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan Challenge 2022 био је Телеком Србија.
Компанија Телеком Србија је лидер на тржишту телекомуникација у Србији који својим корисницима пружа јединствено и интегрисано искуство. Послујући у Србији под брендовима мтс, ирис, м:САТ ТВ и Супернова, компанија пружа услуге мобилне и фиксне телефоније, мултимедијалне и услуге Интернета.