АСИ сертификати

ASI Certification 1

АСИ сертификат 1 је погодан за сваког кандидата који жели да потврди своје компетенције и добије међународну потврду својих сомелијерских вештина. Овај сертификат је први корак у програму АСИ међународних испита.
Компетенције обухваћене овим испитом подразумевају познавање глобално релевантних вина, правила упаривања хране, главних брендова жестоких пића, речника и методологије дегустације вина, као и окружења и културе угоститељства.

Испит ASI Certification 1 је писмени испит, састављен од питања која укључују одговоре са вишеструким избором, кратке писане одговоре, мапе и унакрсне референце.

Сваком кандидату који постигне пролазност од најмање 65% биће додељен сертификат о положеном испиту. Овај сертификат ће потписати директор испитне комисије АСИ и председник АСИ, а издаће га Удружење сомелијера Србије.

Да би се регистровали за стицање овог сертификата, сви кандидати морају контактирати Удружење сомелијера Србије.

Пријаву је потребно послати на е-мејл адресу потпредседнице, Марије Радовић: marija.radovic@sersa.org.rs.

Тренутно је АСИ сертификат 1 у Србији доступан на енглеском језику.

Датум одржавања испита за стицање овог сертификата ће бити објављен у секцији Новости

 Правила и листу компетенција за АСИ сертификат 1 можете преузети овде.

ASI Certification 2

Оваj сертификат је намењен оним кандидатима који су већ неколико година у професији и који имају вештине и знања да носе одговорност главног сомелијера.

АСИ сертификат 2 тестира да ли кандидати поседују скуп вештина потребних за обављање професије у међународном окружењу.

Тестови покривају широк спектар знања и професионалних вештина потребних за удобно обављање његових/њених дужности у већини окружења. Фокус је на брендовима, производима и рецептима познатим или дистрибуираним широм света, као и на виноградарству, винарству, сортама грожђа, послуживању етикета, протоколима за дегустацију вина, управљању залихама, бризи о купцима, упаривању хране итд.
Правила и листа компетенција за АСИ сертификат 2 ће бити објављени ускоро.