Сомелијер Вук Вулетић учествује на такмичењу BSW

Српски сомелијер, Вук Вулетић, представник је Удружења сомелијера Србије на Такмичењу за најбољег сомелијера света, које се одржава од 7. до 12. фебруара 2023, у париском хотелу Pullman Montparnasse.
На овом најпрестижнијем сомелијерском надметању, међу 68 кандидата учесника наћи ће се и актуелни шампиони Европе и Африке, Америке, као и Азије и Океаније. Конкуренција није мала, али Вук се вредно спрема и чврсто верује да ће надмашити свој резултат од пре четири године.
Подсећамо да је Вук, 2019. године, на истом такмичењу одржаном у Антверпену, у Белгији, наступио у полуфиналу и заузео 19. место међу 66 такмичара из 63 земље света.
Квалификације и полуфинале у Паризу ће се одржати иза затворених врата, док ће финале такмичења бити отворено за публику, 12. фебруара од 14 часова, у чувеној Paris La Defens арени.
Српска публика имаће прилику да прати Вуков успех преко интернет странице и друштвених мрежа Удружења сомелијера Србије, а надметање финалиста ће се преносити уживо преко линка Међународне асоцијације сомелијера – АСИ.

АГЕНДА:

  1. фебруар 2023. – Квалификације (четвртфинале)
  2. фебруар 2023. – Полуфинале такмичења
  3. фебруар 2023. – Финале такмичења и проглашење победника