Србија поново дочекује најбоље сомелијере Балкана

Од 27. до 29. октобра, у београдском хотелу Hyatt Regency, Удружење сомелијера Србије – СЕРСА окупља најбоље сомелијере тринаест земаља Балкана.
Поред њих, у Београд стижу и колеге из девет европских земаља – Шведске, Немачке, Пољске, Аустрије, Француске, Финске, Естоније, Норвешке и Данске.
Ови млади људи показаће своје знање и угоститељске вештине, са циљем освајања престижне титуле за најбољег сомелијера Балкана, управо на такмичењу Balkan Sommelier Challenge – OPEN BALKAN 2022.
Током тродневног догађаја, који Удружење Сомелијера Србије организује по други пут, више од 50 страних гостију имаће прилику да се са Србијом упозна већ првог дана, на Ревији српских вина и ракија. Том приликом ће им наши винари и произвођачи ракија представити српски тероар преточен у боце.
Други дан је резервисан за квалификације такмичара и полуфинале. Међународне судије из осам земаља – Немачке, Белгије, Летоније, Шведске, Аустрије, Исланда, Шпаније и Естоније, већ су припремиле разноврсне и маштовите такмичарске задатке.
Прижељкујемо да се у финалу нађу српски представници – Драгиша Дамљановић и Ђорђе Матић, а да ли ће балканско сомелијерско злато још једном остати у Србији, знаће се 29. октобра, од 16 часова.
Генерални покровитељ другог такмичења Balkan Sommelier Challenge – OPEN BALKAN 2022 је Телеком Србија.